Férfi sportmellények

Ízelítő a Jetpilot férfi vízisímellény és wakeboard mellény kollekciónkból!

Vízisímellény XL QuantumVízisímellény L C4 Since 86

Klikkeljen a webáruházunkhoz!

Vásároljon nálunk a wakeboard mellény és wakeboard deszka választékunkból!

A wakeboard egy a szörfözés ihlette, extrém sport aminek legközelebbi rokona a vízisí.

A wakeboardnak két fajtája van a kötélpályás és a motorcsónakos. Történelmi szempontból különböző időpontokhoz köthető a két fajta kialakulása.
Mint ahogyan a síelésből nőtt ki a snowboard, úgy a vízisíből alakult ki a wakeboard. Magyarországon jelenleg mintegy 15 ezer aktív sportoló van, akiknek összesen 11 pálya áll rendelkezésükre; például Győrben, Balatonon, Velencén vagy a Hajógyári-szigeten. Debrecenhez legközelebb Leveleken van komoly színvonalú pálya.

A sportág népszerűsége folyamatosan nő, egyre többen ragadnak dekket.

A „wake” szó nyomdokvizet jelent, ami a vízen sebesen haladó csónakok, hajók mögött kialakuló sajátos formájú hullám. A „board” szó deszkára utal, amin a versenyző áll. Wa­ke­boardozni lehet kábelpályákon, motorcsónak mögött, de pár éve lehetőség nyílt bármilyen vízfelületet „megcsúszni” motoros csörlő segítségével is. Európában és Magyarországon a wakeboard kábelpályás változata a népszerűbb. A sport alapját a „freestyle” szellemisége határozza meg. A lényege, mint oly sok deszkás sportnak, az, hogy minél többféle mozdulatot tudjunk végrehajtani deszkával a lábunkon. Az ezredforduló „nagy találmányai” közé tartozik a csúszásra (slider), ugratásra (kicker) alkalmas elemek építése, különböző tereptárgyak (pl. funbox) vízre tétele, melyek lehetővé teszik, hogy ez az extrém sport még színesebbé, izgalmasabbá váljon. A vízideszkások látványos ugrásai és lélegzetelállító mutatványai nagy hatást gyakorolnak a nézőkre. A wakeboardosok kreati­vitása és ötletgazdagsága újabb ágazatokat, a wakeszörföt, valamint a rohamosan fejlődő wake­skatet keltette életre, de jelentős hatással volt a kiteszörfözés kialakulására is. A wakeboard pontozásos sportág, a kezdeti időkben egy bonyolult pontrendszer alapján számolták ki a bírók, hogyan alakulnak a helyezések. A bírói rendszer a kezdetektől sokat változott, és ez a változás a mai napig tart. A versenykörökben figyelik a kompozíciót, az intenzitást, a trükkök kivitelezését és nehézségi fokát.

A jetpilot megalkotott ehhez a sportághoz egy komplett ruházati kínálatot a mellények, neoprének és a kiegészítők terén. A cég célja, hogy vezetője legyen a világon a vízi sport ruházati piacnak.